7 Ocak 2012 Cumartesi

Nacizane Tavsiye Tüm Kızların Dikkatine! :)

Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı? Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı? Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı? Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı? Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı? Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı? Tek taş mı ? Bilgisayar mı? Tek taş mı ? Laptop mu? Tek taş mı ? Apple mı?Tek taş mı ?

...Birisi genç kız rüyası diğeri günümüzün olmazsa olmazı ? Oldum olası taş parçalarına verilen onca paraları manasız buldum ben tıpkı erkeklerin araba ve plaka takıntıları gibi,tek taşlarda kadınların "mantık dışı harcamalar" liste başı.
Acil bir laptop'a ve yanında da pıramasyon verilmiş bir masa üstüne ihtiyacım var. E üstü toz tutmuş küflenen hayallerde var. Ne tek taşımı kendim alabiliyorum ne gidip bilgisayarımı . Zira artan altın /pırlanta fiyatları öyle bir uçumuş ki topu beyaz atlıya atmaktan başka çare kalmamış. E media Markt da baktığım üzere laptopla masa üstünün de tek farkı taşınabilir olması olmuş..
Fiyatlar masa üstlerinde öyle bir olmuş ki arabamı alıyorsun bilgisayarmı belli değil.Ama her laptop neredeyse bir masa üstü olmuş (kapasite)
Hele mazallah vaio ,mac fln görünce direk yumun gözleri ..O zaman beyaz atlı da sponsor olsa ,o beyaz atlı 73 yaşında ki Yusuf amca da olsa (Milli piyango talihlimiz) ....yapıp yapabileceği bir laptop alıp içine yüklediği bir tek taş fotoğrafı ile evlilik teklifi ,slight gösterisi ile ... :)






Gerçekçi olma vaktidir hanımlar... Hayat aldı başını gidiyor. Artık nohut büyüklüğünde tek taş bekleme vakti geçti. Bu hayat pahalılığında adamlar ne yapsın. Nacizane tavsiye: Diz çökenini bulun , hayalleri unutun :)

Yılbaşı Gecesi / New Year's Eve

Eğlenceli ,içi boş benim deyimimle sabun köpüğü filmlerden biri... Klasik bir Hollywood yapımı. Hoş vakit geçirmenize vesile...Bir çok ünlünün oynadığı Başrol kavramının olmadığı,yer yaştan bir çok karakterin yılbaşı gecesi yaşadıklarını anlatan hoş bir film.
Afişe bakmadan gitseniz "aa bu da varmışş" "aaa bu da varmış !!" dedirtecek cinsten her yerden bir ünlü fırtlıyor :)
Nihayet Sarah Jessica Parker 'ı pejmurde ayakkabbılarla ,pasak bir halde görmek istiyorsanız , Michelle Pfeiffer da yaşlandı sonunda diye moral bulayım diyorsanız,  Ashton'a bakıp ya cillop gibi kadının kıymetini bilmezler ( Demi Moore) bu paçozlara kalırlar diye içlenesiniz varsa,Robert De Niro'ya bakıp yaşlanan babalarınız için bir damla yaşınız hazırsa... Gidin ve yıl başı gecesi heyecanını yeniden yaşayın.

Not: filmin sonunu arabadan inene  yakıştıramadık biz. Hilary Swank'in harcıydı o ;)






6 Ocak 2012 Cuma

Sherlock Holmes : Gölge Oyunları


Robert Downey Jr. ve Jude Law'ın baş rollerini kapıştığı film ...

Üzülerek söylemek isterim ki Rabırtın ilk kez dikkatimi cezbedişi bir filmde :/  İlk filme göre daha göz dolduran daha başarılı ,2 saati oldukça yüksek bir tempoyla geçiren, mısıra baksanız sahneyi kaçırtan , full konsantre olup izlemeniz icap eden çok hoş bir film.
Dr .Watson ossunn, Moriarty ossunn ,Şarlokolms osssun hepsi de ayrı birer ana karakter  ve ayrı ayrı ön planda  filmde. Fakat gönül isterdi ki Holmes'un  Mrs. Adler'e olan aşkı ve hayranlığı bu filmde daha çok yer bulsun. Napıcan işte herşey bir arada olmuyor değil mi ?
Sherlock Holmes'un film boyunca kamuflajları ve filmin son sahnesi ise görülmeye değer  :) Pek eğlenceli pek keyifli... İzlenmeli ;)

Ancak buradan yönetmene süsleniyorumm!!  Film sonunda "AA nası yaa sorusuna cevabı vereydin iyiydi"

Acımasız Tanrı / Carnage


Judie Foster'ın performans beklentisini kursakta bıraktığı ,Kate Winslet'i kendinizden çirkin görüp moral bulduğunuz , "cudi gidi kadının böyle kocası varsa..." deyip kocanızın kıymetini bileceğiniz ,bekarsanız tipe bakmaktan vazgeçeceğiniz ...4 duvar arasında minimum maliyet 1 ev ve 1'er kıyafetle çekilmiş , İlişkileri İronik yönden irdeleyen ...Genel şartlara bakıldığında "amannn bayar "diyebileceğiniz bir filmin  , ROMAN POLANSKI farkıyla  nasıl keyifli hale geldiğini göreceksiniz. İzlenmeli!

Alaska Frigoooo

Kışın gelişi kiloları da getiriyor malumunuz. Nasıl mı? Yaz gibi değil ki … Kışın sinemaya fln gidiyoruz gelsin frigolar gitsin mısırlar  amaaannn hiç olmasın o 15 dakika aralar…
Bir Sinema merakı başladı bizde sormayın gitsin. Sanırsınız içime Atilla Dorsay kaçtı. Hoş onunla film anlayışımız hiç tutmadı ya… neyse
Baktık çok sinemaya gidiyoruz kıydık paraya aldık bir Spectrum kart. O hevesle ertesi gün gene gittik koşa koşa. Bi hava ! ŞaAAakK ! Koydum kartı ortaya !! Meğer Halk günüymüş :/ mısırda 1,5 lira indirimden başka halta yaramadı : )

 Son izlediğim filmden başlayıp tek tek bahsedeceğim sizlere.


Sümela’nın Şifresi:Temel  Salih Kalyoncu gibi bir oyuncunun adını boşa zikrettirdiği son yılların en  haybeden filmi diyebiliriz . Hala 3 -5 küfüre güleceğimizi umarak izleyiciyi küçümseyen bir hayal kırıklığı ürünü. Boşa Vakit Kaybı 
2011‘i sepetlerken dileklerimi sıralamış, OLURSA ALLAHTAN OLMAZSA TAKVİMDE Kİ YAPRAKTAN deyip topu takvimden sahifelere atmıştım :)
Ama bende ki göze baksanıza koskoca bir geleceği bir maarif takvime teslim eder miyim hiç? 
Yılın ilk Cuması olması münasebetiyle çalışma arkadaşım ile birlikte, annemin deyimiyle asker arkadaşı sandığı Hüdayi’ye yani Aziz Mahmûd Hüdâyî  Hazretleri’ne gittik. Zabaanan bir mahallenin vefatı üzerine verilen Sela’ya müteakiben 7,5 da uyanıp attım kendimi yollara… o kadar ısrarla cenaze namazı Mudanya’da dedi ki    uyku sersemi Üsküdar diye Mudanya’yadan çıkmadığıma şükür. Zira Ataşehir diye İzmitten çıkmışlığım vardır benim Otobanda kaybolmayı becerip .
 Boll boooll dualar ettim Mahmûd Hüdâyî  Hazretleri huzurunda Allaha  . Güzel başlayan bir yıldan  devamlılık beklentimi pekiştirdim ve huşu içinde ofisime döndüm. Az önce aynaya baktım ben bi sevin bi heyecanlan… sandım ki yüzüme Nur çöktü meğerse bu saat kadar makyaj yapmadığımdanmış. J neyse…
  Artık günaydın demek yok 
Hepinizin Sabah şerifleri Hayrolsun… Hayırlı Cumalar din kardeşlerim J

 Not: Kırmızı ile yazılan kısım Türbeden yatırdan vs den istenmez günahtır diyebilecek ukalalara tıpa mahiyetindedir.

Takvimden Dilekler

Hala değişen bir takvim yaprağından beklentileri olacak kadar salağım belli ki
Hayattan beklentilerimi (Yüce Allahtan belki de) ,,,, adet yerini bulsun diye yeni yıla sevk niyetindeyim.
Hiç olmazsa gerçekleşmeyen tüm hayallerimi 2012 ‘ye mal ederim Allah ömür verirde 13 ‘e girersem…
Ne dersiniz kişilere mal etmekten çok daha kolay değil mi? Suçu geçip giden günlere atmak yahut daha pratik değil mi olsun diye aylardan günlerden medet ummak

Belki de …
Ben yine de sıralayayım, olursa Allahtan olmazsa takvimde ki yapraktan…

Hesapsız gülmek istiyorum 2012 de … şimdilerde hükümsüzdür ilanı verdiğim NEŞEMİ … Hani o tüm acılarımın panzehirini … geri kazanmak istiyorum. Haksızlık ettim ona varken kıymetini bilemediklerimdenmiş meğer

Yılların isteği olan Huzuru çıkarıyorum listeden ben koştukça hayat alıp kaçırıyor onu benden uzağa
Bırakacağım  onu da gitsin…dönerse benimdir dönmemişse… (hepimiz biliyoruz :) )

Ama en çok sağlığı isteyeceğim ben bu yıl sevdiklerim için… Yılbaşlarının ve Doğum günlerinin yan etkisi olan yaşlanma sonucu kaybetmekten korktuklarım için … kendim için bir şey istiyorsam namerdim diyeceğim ve en başta Babam ve annem için isteyeceğim. Sonra sıradaki sağlık gelsin tüm sevdiklerime…hatta Hale ,Jale ve tüm mahalleye. ..


Aşkla alıp veremediğim yok bu yıl.  2011 değil yıllar getirdi onu bana ..ama gösterip de vermedi adeta Kaşıkla verdi kepçeyle aldı.Yordu yıprattı. An oldu dünyanın en mutlu insanı yaptı ,an oldu aldı yerden yere  fırlattı. Bildiklerimi unutturdu ezberlerimi bozdurdu ,tanıdıklarımı sandıklarımı yeniden tanıştırdı,tanıyamadıklarımı tanıttı. Bi “ hiç gelmese miydi ki” dedirtti Bi “sen neredeydin  şimdiye kadar  “ diye sitem ettirdi  …   Sonuçta tek bekletimi  HAYIRLSIna indirtti.
Evet Aşk ! Yeni yılın ilk günlerinde mümkünse yılbaşı ertesinde Hayırlısı bizi bulsun ve hepimizin en yüksek hayrına olsun.

İş ve kariyer yönünde beklentim … Allahım sen konuyu biliyorsun aminnn :) 

Ve…Geldik en önemli beklentime yeni yıldan seyahat yeni yerler görmek fln değil elbet ,AİLEM!  Hayatımın en önemli ve öncelikli kavramı “AİLE” ... Şükürler olsun ki yaşanan her şeye rağmen birbirine sıkı sıkı tutunan, kızan, kızdıran ama bir aradalığı hiç bir şeye değişmeyen bir ailem var. Hem de çoook büyük bir aile. Canım çikitam ve dünyanın en kıymetli ağbisi dışında pırlanta teyzelerim ve altın kızları :) Ancak yeni yıldan aile adına beklentim puzzle’ın eksik ve en büyük parçasını oturtması… Kendi hayatımı yaşamak,doğru bildiğimi yapmak ve kararlarımın arkasında durmak adına  onda yarattığım kırgınlıkları ,kızgınlıkları, hayal kırıklıklarını unutturması  3 günlük dünyada… Yaptıklarımı onaylatması ,destek verdirtmesi ve başımdan hiç eksik etmemesi … ve bana inatla yürüdüğüm yolda sen haklıymışsın dedirtmemesi … Her zaman hayalim ve en büyük keyif sebebimiz olan o büyüüükkk uzuuunn kalabalık sofralarda gene hep birlikte şen şakrak oturtması.. sağlıkla bollukla keyifle refah içinde..onlarsız hiçbir şeyin tadının olmadığı hep kursakta bir lokma hissiyatında geçmeyen günler yaşatması…

Vicdanımızın kıblemiz olduğu , affetmeyi becebildiğimiz,affettikçe hafiflediğimiz özgürleştiğimiz ,maneviyatın önemini yitirmeden tüm dilediklerimize sahip olduğumuz  günleri getirmesi...

hmm ne demiştim demin: olursa Allahtan olmazsa takvimdeki yapraktan ;)



5 Ocak 2012 Perşembe

Merhaba ...

Herkese Merhaba,
Gelişen ve globalleşen dünyada (bu lafı hep kullanmak istemişimdir)  ,herkesin bir blog’u varsa benim neyim eksik dedim ve koştum geldim… Öyle Beylik laflar, entelektüel paylaşımlar, gurmeden yemekler ,uzmandan tavsiyeler vs beklemeyin…Aklıma eseni ,beğendiğimi, yaşam zevklerimi ve paylaşıma değer her şeyi göze çarpmaya geldim.
Anacım ne zor işmiş o öyle.. Neresi arka plan, neresi gadget, neresi sekme derken tam 3 gündür yapa yapa bunu yaptım.  Tabi o arada bir de profil..Kendini anlat ,açıkla bölümlerine ayıracak vaktim olmadı :P Arkadaşlar sağolsunlar Facebook çağrıma cevapsız kalmadılar. Bir el attılar .Ancak görünen o ki hepsi ne cadı olduğumu biliyor. Zira kimse gerçek düşüncelerini söylemeye cesaret edememiş :) Ukala, uyuz,takıntılı, detaycı, sabırsız fln demeyi unutmuşlar (Sağ olsunlar) ve şunları yazmışlar  :

-Baskaları için değil kendi için yasamayı basarabilenlerden!

-Etrafta erkek iye dolaşa erkeklerden da erkek.kadın gibi kadın.

-Bazı insanlar hayata mis gibi duygular katarlar, Aslı bu mis gibi yüreğe sahip insanlardan..

-Esaslı kız. Sert bakışları fırtınaları haberdar etse de yüreğinde Ege'nin huzur veren sakin rüzgarları var

-En zor durumda bile (kendiyle ilgili olsa da) espri yapıp gülen ve güldüren birisidir Aslı. Her yiğidin harcı değildir bu. Geri kalan tüm insanlığın aksine zoru kolaya çevirir o.

-Bence ismin gibi harbi AS SIN sevecen çok tatlı dert dinleyen düzgün daha ne diyim benim için süpersin ve özel ve güzelsin

-O bir melek ya...

-Sen kendini zaten anlatma Aslıcım...Buna ihtiyacın yok yüzündeki samimiyet , çocuksu ruh, dostluk, güven zaten tüm açıklığıyla gözlerine ışıl ışıl yansımış durumda....Eeee daha ne diyeyim tatlısın işte....Seni seviyorum... 

-Gonlu zengin, ruhu asil, yasindan cok daha olgun ve erdemlidir benim aslim  bi o kadar sevimli esprilidir ve sohbetine doyulmaz aah ah

-Bence zengin ve asil birisin : ))

-Bence gizemli birisin

- Çok yakından tanımasam da genel anlamda olumlu ve neşeli biri olduğunu düşünüyorum. Biraz muzipsin de galiba

-O biir Neşeli şirin,o bir bilge şirin,o biir sırdas şirin, o biir, ki, üüç şirine Aslimiz, taklitlerinden sakınınız...

-Zeki, hazırcevap, akşamları yemek yemeyecek kadar azimli... Gözünden yaş gelse de bir yandan gülümseyebilen... yanında sıkılmanın imkansız olduğu... iletişim gücü yüksek, prezentabl bir insandır. Bu güne kadar gördüğüm en kötü yönü fazlasıyla insancıl olmasıdır; hatta bu denli insancıllığı yüzünden başkalarının da kendi gibi olduğunu zannetmesidir. Kendisini çok severiz. Bize bir daha gül şeklinde kek yapsa yine yeriz.

-Hayatta ne yaşarsa yaşasın.İçerde oluşanı; dışarıya mizaha dönüşümle yansıtabilen ve bunun sonucunda güçlenebilen,mümkün olduğu kadar yaşadıklarından ders alarak yoluna devam edebilen bir kişiliktir.Formunda ve keyfinde olduğunda,çevresine müthiş derecede olumlu enerjiler yayan hatta bu enerjiyi kapmak için yüzyüze olmamıza gerek kalmadan,internet ortamından yazdığı minik vecizelerle çevresinde full keyif yaratabilen olmazsa olmaz dostlardandır kendisi

-Kızım seni sevdiğimden başka ne yazabilirim ki?

-Her insanın hayatında olması gereken gerçek dostluk... yılların eskitemediği dostttttttttttt:)

-Hayatının merkezinde güzel gönlü olan sevgi insanı arkadasım... samimi ve cocuk saflıgında kalbinle blogun hepimize hayırlı olsun

- Arkadaslar herseyi soylemis zaten diyip bu isten siyrilabilir miyim?


Not:
Hep iyiliğimden vs dem vurmuşlar ya bu “güzel mi ?” sorusuna “sempatik” cevabı hissiyatı uyandırmadı değil :) Yani ne kadar akıllı, kültürlü, kaliteli vs olduğumu yazmayışları öyle olmadığımdan değil   :p


İşin özü Sevgili arkadaşlarım, birlikte güzel paylaşımlarda bulunacağımız hangi –de nin ayrı hangi –de nin bitişik yazıldığını öğrenebildiğim ,nasıl Herkez yazılıp herkes okunduğunu çözebildiğim, mavi tabelanın mı TEM Yeşil tabelanın mı E5 olduğunu bilebildiğim ,paylaştıklarımdan doğabilecek her türlü rezilliğin bana getirisini görebildiğim  güzel bir blog olsun ;)


Dip not: Bu yolda ,kendisi yıllardır profesyonel olarak yaptığı halde beni destekleyen ,iyi niyetini gösteren ve yardımlarını esirgemeyen  www.yasamstil.com Bloger'ı Sihem Tachouli Usta ve Cimcime kuzenim Didem Tachouli'ye ve blogun ismini yaratan can dostlarım Seda & Barış Öztürk çiftine teşekkürü bir borç bilirim... Bilahare ödeyeceğim